Studie – de Switch
Thuis bewegen, vrijuit dansen.
Bewegen is essentieel voor mensen met Parkinson, en dansen maakt het leuker. Met de technologie van deSwitch kun je thuis of binnen een zorgcentrum dansen en bewegen op muziek. De speciaal ontwikkelde Switch2Move-methode verbetert cognitieve functies en motoriek, wat bijdraagt aan een betere levenskwaliteit.
STUDIE – deSWITCH
deSwitch: een technologisch hulpmiddel dat dans en beweging bevordert bij mensen met Parkinson
Bewegen is heel belangrijk voor mensen met de ziekte van Parkinson. Dansen maakt bewegen leuk. De meeste dansactiviteiten vinden momenteel plaats op locatie, echter de technologie achter deSwitch maakt het mogelijk om bewegen en bewegen op muziek vanuit huis uit te voeren.
De Switch2Move-methode is speciaal ontwikkeld voor mensen met fysieke of mentale beperkingen, zoals de ziekte van Parkinson, dementie, en Multiple Sclerose. De bewegingen en danspassen die je met deSwitch gaat maken stimuleren en trainen verschillende hersengebieden.
Wetenschappelijk onderzoek naar de Switch2move-methode toont aan dat mensen voordelen ondervinden bij hun cognitieve functies, emotionele welzijn, en motoriek. Dit leidt tot een betere levenskwaliteit.
Dit samenwerkingsproject wordt geleid door een consortium van verschillende universiteiten en privé-partners: deSwitch, Switch2Move, Eindhoven University of Technology – Expertise Centre Dementia and Technology, Catherina ziekenhuis in Eindhoven afdeling geriatrie en Fontys paramedisch.
Het onderzoek met mensen met Parkinson wordt in samenwerking met ht Expertisecentrum voor Parkinson en Bewegingsstoornissen, Radboudumc, het expertteam van Zorg voor Parkinson, en Art Unbound uitgevoerd.
Alle samenwerkingen zijn reeds opgezet en we zijn klaar om te beginnen. Het onderzoek bevindt zich momenteel in de beginfase van het ontwerp- en gegevensverzamelingsproces. Op dit moment zijn we ook nog op zoek naar verdere financiering om meerdere deSwitch-tools te kunnen produceren om deze studie uit te voeren.
Geïnteresseerd in samenwerking en/of financiële ondersteuning van ons onderzoek?
Neem dan gerust contact op met de Wetenschappelijke Directeur
Dr. Blanca T.M. Spee
Radboud University Medical Center
Expertisecentrum voor Parkinson en Bewegingsstoornissen
E-mail: blanca.spee@radboudumc.nl
Telefoon +31 6 103 208 53
WIL JE ALS DEELNEMER MEEWERKEN AAN ONS ONDERZOEK?
Neem dan gerust contact op met het Radboudumc, onderzoeksteam neurologie via de helpdesk.
E-mail: info@onderzoek-parkinson.nl
Telefoon (024) 8080141
(van maandag tot en met vrijdag van 8.30-10.00 uur en van 13.30 -15.30 uur